×

Are you from North America? Move to Siparila North America page →

Ota yhteyttä

Talo Nuuka – Moderni ekologinen perinnetalo

heinäkuu 6, 2016

Talo Nuuka – muoviton ja hengittävä puutalo (Kohde 16)

Seinäjoen asuntomessujen Talo Nuukassa (Kohde 16)  yhdistyvät moderni  mutta samanaikaisesti kodikkaan lämmin tunnelma. Talo Nuuka on passiivirakenteinen, selluvillaeristeinen, hengittävä moderni puutalo.

Nuuka on rakennettu aktiivisen nelihenkisen perheen tarpeisiin kaikkien toiveet huomioon ottaen. Materiaalivalinnoissa on ollut läpi koko projektin kantavana ajatuksena ekologisuus, puhdas sisäilma ja terveelliset materiaalit. Nuukan sisustustaminen onkin toteutettu kestävän sisustamisen periaatteita noudattaen; ekologiset ratkaisut, kotimaiset innovaatiot sekä  terveelliset ja hyvinvointia lisäävät materiaalit.

(Klikkaa kuvia saadaksesi ne isommiksi.)

Puumateriaali sisustuksessa vähentää stressiä ja parantaa sisäilmaa

Puu on useiden tutkimusten mukaan terveellinen materiaali sisustukseen tuoden lämpöä ja parantaen sisäilman laatua hengittävänä materiaalina. Puumateriaalin on sanottu myös vähentävän stressiä, joten tämän kohteen asukkailla on luvassa hyvin stressitön ympäristö mihin muuttaa asuntomessujen jälkeen.

Etenkin sisustusmateriaalien valinnassa tulevien asukkaiden viihtyvyys ja ekologisuus ovat olleet tärkeitä valintakriteerejä. Talo kokonaisuudessaan sointuu kauniisti sen ympäröimään metsäiseen luontoon. Sisälle siirryttäessä puupinnat jatkuvat kauniisti läpi koko talon.  Talon sisustuksen värimaailma on ihanan hempeä sisältäen paljon valkoista, beigeä ja harmaan eri vivahteita.  Talon sisustussuunnittelusta on vastannut perheen äiti Teija Mäkinen. Kohteen arkkitehtina on toiminut Matti Kuittinen.

Kodin sydän löytyy tupakeittiöstä

Kodin sydän  löytyy lämminhenkisestä ja kodikkaasta tupakeittiöstä, jossa yhdistyvät ruokailutila, keittiö ja olohuone yhdeksi isoksi oleskelutilaksi.  Tässä tilassa voi käsin koskea puun läsnäolon. Kohteen kattopinnoissa on käytetty läpi koko talon Siparilan Struktuuri 176 mm valkoista sisustuspaneelia. Savilaasti ruokailutilan ja keittiön seinissä yhdistyy ihanasti katon struktuuripintaiseen puupanelointiin.   Savilaasti ja puu soveltuvat yhdessä myös ekologisuudellaan talon arvomaailmaan.

Joka pojan unelma – nukumamaja omassa huoneessa

Mielenkiintoinen yksityiskohta löytyy yläkerrasta pojan huoneesta, missä nukkumapaikka on nostettu ylös parvelle majaan, missä on hyvä olla myös kotitöitä piilossa. Nukkumamaja on niin ikään verhoiltu Siparilan valkoisella Struktuuri 176  sisustuspaneelilla muiden kattopintojen tavoin.

Yhtenäinen pintamateriaali kodin kosteissa tiloissa ja saunassa

Struktuuri- sisustuspaneeli 176 mm leveänä soveltuu myös saunaan, kun haetaan modernia saunatunnelmaa. Valmiiksi poron sävyyn pintakäsitelty paneeli toimii kohteen pesutilojen kattomateriaalina ja saunasisutuksessa erinomaisesti yhdistäen tilat kauniiksi kokonaisuudeksi. Yhtenäiset harmaat seinät pitää pesutilojen tunnelman rauhallisena. Poron sävyyn käsitelty Struktuuri- paneeli tehtiin erikoissävynä  tähän kohteeseen. Perusvalikoimassamme on Struktuuri- sisäpaneeli helmiäisharmaana, hiekkana ja mustana saunaan soveltuvina. Kohteen apueteinen on värimaailmaltaan muiden kosteiden tilojen tavoin harmaa. Seinissä on  käytetty Siparilan valeurallista Railo-sisustuspaneelia kuultavan harmaana luoden rimamaisen vaikutelman tilaan.

Tutustukaa täällä Talo Nuukan asiakaslehteen. 

Täällä voitte lukea myös Talo Nuukan tarinaa blogista. 

Facebook Instagram Twitter Pinterest

Tilaa Siparilan uutiskirje →