×

Are you from North America? Move to Siparila North America page →

Ota yhteyttä

Pala paneeli tuo puun helpoksi materiaaliksi kerrostalon betoniseiniin

helmikuu 10, 2015

 Pala- paneeli on helppo ja moderni tapa sisustaa – liimalla kiinnitettävä paneeli

Siparilan liimattavalla Pala paneelilla loihdittiin Helsinkiläiseen kerrostaloasuntoon lämminhenkinen ja luonnollisen kaunis tehosteseinä tuomaan uutta ilmettä eteiseen.  Paneeli sävyksi valikoitui valkolakattu koivu, joka sulautui asunnon muuhun tyyliin täydellisesti.

Vuonna 2011 rakennetun kerrostalon eteinen oli alunperin hieman kolkko ja kaipasi jotain aivan uutta arjen piristykseksi. Aluksi ajatuksena oli tapetoida tai maalata seinä, mutta hetken pohdinnan jälkeen päädyttiinkin liimattavaan Pala-paneeliin. Pala-paneelin voi liimata hyvin erilaisiin pintoihin, kuten kivi-, betoni- tai levypintaan, kunhan se on kohtalaisen tasainen. Tässä kohteessa seinäpintana oli talon alkuperäinen betoniseinä, johon Palaa oli helppo liimata.

Aluksi seinästä irroitettiin tarvittavat listat ja sitten ryhdyttiin liimaamaan. Asennukseen tarvittiin 3 laatikkoa kuultavan valkoista koivuista Pala-paneelia, kaksi purkkia Siparila fix-liimaa, saha ja reipasta seinän tuunaus mieltä. Ennen asennuksen aloittamista  on tärkeää suunnitella, kuinka ladonta etenee seinäpinnalla.  Tässä kohteessa päädyttiin toteuttamaan tiililadonta, jossa joka toinen Pala oli puolen metrin ja joka toinen metrin mittainen Pala.

Liimaaminen aloitettiin alhaalta edeten vasemmalta oikealle rivi kerrallaan.  Kun ensimmäinen rivi Palaa on paikoillaan, on hyvä odottaa noin 15 minuuttia, jotta nämä liimautuvat kunnolla seinään ja sitten voi jatkaa matkaa huoletta. Paneloitavalla seinällä oli muutamia sähkörasioita, jotka vaativat hieman miettimistä. Mutta rasiaporalla nekin hoitui helposti. Seinä viimeisteltiin sisustuslistoilla, joilla eteiseen tuotiin viimeistelty lopputulos.

Pala-paneelia on saatavana neljässä eri sävyssä: peittävän valkoisena, kuultavan valkoisena ja harmaaana sekä lämpökäsiteltynä koivuna. Kohteeseen valikoitunut kuultavan valkoinen koivu oli helppo valinta, kun talon sisustustuksessa oli muutenkin käytetty luonnollisia sävyjä. Koivua oli jo entuudestaan keittiön tasossa, joten näin ollen eteinen ja avokeittiö säilyy yhtenäisenä kokoanisuutena pienen tuunauksen jälkeenkin.

Pala-paneelilla vain mielikuvitus on rajana, kun mietitään ladontoja. Kokonaisten seinäpintojen lisäksi Pala-paneelilla voi toteuttaa erilaisia sängynpääty ratkaisuja helposti eri sävyillä ja kuvioilla.

Lue lisää Siparilan Pala-paneelista

Facebook Instagram Twitter Pinterest

Tilaa Siparilan uutiskirje →