×

Are you from North America? Move to Siparila North America page →

Ota yhteyttä

Puun henki

heinäkuu 30, 2014

 

Äijästen kodissa puu ei ole toissijainen sivuosanäyttelijä, vaan sille on annettu tilasuunnittelussa pääosan rooli. Seinien ja katon vaaleat puupaneelit kehystävät kodin tiloja ja muodostavat pohjan sisustukselle, jossa kauniit design-klassikot pääsevät oikeuksiinsa. Puu avartaa kotia ja yhdistää tilat toisiinsa, se luo esteetöntä liikkumatilaa sekä luonnonvalolle että kevyelle keinovalolle. Tunnelma kodissa on aistillinen, mutta kotoinen sekä ennen kaikkea lämpimän seesteinen.

Äijäset ovat asuneet kodissaan jo yli kaksi vuotta, mutta talo henkii vieläkin uutta. Piijaa puussa viehättääkin erityisesti sen raikas tuoksu.

– Olemme käyttäneet kodissamme paljon puuta, sillä virkistävällä ja luonnonmukaisella tuoksullaan se puhdistaa ja uudistaa kodin ilmaa. Se myös lisää kodikkuuden tunnetta.
– Puu on rauhoittava elementti, lisää Ante.

Puun eksoottinen viehätys perustuu myös sen jännittäviin ja vaihteleviin muotoihin.
– Puu elää omaa elämäänsä. Se ei ole aina samanlainen, toteaa Piija ja kertoo viettävänsä suurimman osan ajastaan nykyaikaisessa ja tilavassa valkoisessa keittiössä, jonka seinällä Struktuuri-sisustuspaneeli lumoaa vaihtelevilla muodoillaan.

Ante sanoo viihtyvänsä eniten kodin keskiössä sijaitsevassa olohuoneessa, jossa on miellyttävä rentoutua pitkän työpäivän jälkeen. Olohuoneessa huomio kiinnittyy kahteen kapeaan lasitiili-ikkunaan, jotka päästävät valon kulkemaan esteettä eteisen ja olohuoneen välillä.

Kivi ja puu ovat läsnä joka tilassa joko yhdessä tai erikseen. Materiaalit kytkeytyvät toisiinsa erityisen kauniisti vanhempien makuuhuoneessa, jossa silmää ruokkii loistelias kiviseinä. Tarkka kohdevalaistus muistuttaa kiven kauneudesta. Valkoinen Struktuuri-puupaneelikatto pehmentää tilaa taitavasti.

Valintoja tehdessä huomioitiin myös materiaalien myyntiarvo. Äijästen kodin kivi- ja puumateriaalit ovatkin poikkeuksetta laadukkaita, elämän kuormitusta kestäviä ja ajattomia. Puu ja kivi ovat esteetikkoa miellyttäviä luonnonmateriaaleja, jotka eivät häpeile uusille materiaaleille vuosien jälkeenkään.

Puulle on kodissa annettu rohkeasti oma roolinsa. Tauluja ei seinille ole ripustettu, sillä puun ainulaatuisten elementtien vuoksi sopivan taulun löytäminen on tarkkaa työtä. Äijästen koti on kuitenkin malliesimerkki siitä, ettei puupaneeliseinä edes tarvitse tauluja. Puu verhoaa itse itsensä.

Facebook Instagram Twitter Pinterest

Tilaa Siparilan uutiskirje →