×

Are you from North America? Move to Siparila North America page →

Ota yhteyttä

Puun eloa, valoa ja nykyaikaisuutta

heinäkuu 30, 2014

 

Vuosikymmeniä sitten rakennettu talo on saanut uuden ilmeen Tyynismaiden käsittelyssä. Sisällä vallitsee kodin tuntu: uutta ja vanhaa, puuta sekä tasaisia pintoja on yhdistelty rohkeasti. Asunnossa on valoa, ja luonnon läheisyyden voi tuntea jatkuvan, vaikka astuukin kynnyksen yli eteiseen. Kodin eteisaulaan on loihdittu rosoisen trendikäs ilme vaalealla Siparilan Struktuuri-paneelilla. Se tuo rytmiä seinäpintaan ja kehottaa astumaan peremmälle. Tyynismaa kokikin tasaisen valkoisen seinän liian kolkoksi, joten puulla saatiin vastapainoksi luotua tilaan pehmeämpi ilme. Suuret peilit ja ikkunat paneeliseinän läheisyydessä korostavat puupinnan eloa ja antavat tilan tuntua eteisestä avartuvaan olohuoneeseen saakka.

Suuremman remontin aikana paneelit saatiin asennettua yhden ainoan viikonlopun aikana. – Ovien uusimisen yhteydessä täytyi tehdä jotakin myös seinille. Paneelit olivat helppo valinta, sillä ne sai asennettua nopeasti ja yhdellä kertaa, toteaa Tyynismaa. Perheelle kävi nikkaroinnin aikana ilmeiseksi myös se, etteivät talon sisäseinät olleet aivan tasaiset. Niitä jouduttiin suoristamaan. Tyynismaan mukaan paneeli on kuitenkin armollinen kalteville seinille, sillä ne voi asentaa aavistuksen kieroon. Kukaan ei silmämääräisesti pystyisi huomamaan, että seinä on vino. Helpon paneelin asennuksesta teki se, että ne saatiin laitettua paikoilleen ainoastaan kahden aikuisen voimin, eikä ulkopuolista apua tarvittu.

Puupinnat yhdistävät eri huoneita läpi talon. Niitä on sijoitettu ympäri asuntoa niin, että luonnon voin kokea olevan läsnä koko ajan. Tyylikkyys ei missään vaiheessa katoa – päinvastoin. Paneelipinnat tuovat rouheutta ja uskottavuutta taloon, ja täydentävät muuta sisustusta. Portaatkin toimivat yhtenä sisustuselementtinä puisine askelmineen ja kaiteineen, joita pienet kohdevalolamput valaisevat. Ne kutsuvat vierailemaan alakerrassa, jonne on eteisen tavoin tehty remonttia.

Kodinhoitohuone haluttiin uusia ihan kokonaan. Sen tyylistä muodostui muun kodin lailla yhtenäisen vaalea, mutta seinän sisustuspaneeli tuo huoneeseen eloa. Valkoinen Ristomatti Ratian ja Siparilan yhteistyössä suunnittelema Vire-paneeli tulee loistavasti esiin kodinkoneidenkin takaa, sillä muotonsa ansiosta se näyttää kolmiulotteiselta. Valo ja varjo leikkivät paneelin pinnalla niin, että valkeaan yleisilmeeseen syntyy paljon uusia sävyjä. Vaikutelma on moderni ja raikas.

Samanväriset paneelit jatkuvat myös seinässä ja katossa ja se saa tilan näyttämään avaralta ja korkealta. Kotoisat räsymatot lattialla tuovat väreineen iloa huoneeseen, mutta eivät riko kokonaisuutta. Tästä muodostuu mielekäs vastakkainasettelun: uuden rinnalla on hyvä olla jotakin vanhempaa.

Talon yhteyteen on myös rakennettu terassi. Tyynismailla on ideana tehdä siitä kesäinen olohuone, jossa myös perheen pienimmät viihtyvät. Hiekkalaatikko sijoitetaan aivan sohvaryhmän ja ruoanlaittopaikan läheisyyteen, jotta koko perhe voi yhtäaikaisesti viettää aikaa samalla puolen pihaa. Puitteet rennolle lounge-tilalle ovat jo kunnossa. Harmaista Siparilan Vino-näkösuojista on tehty aita erottamaan terassi muusta pihasta. Ne antavan ajatuksen ei vain terassista vaan myös huoneesta, joka on osa pihaa ja taloa.
Tyynismaa kuvaa talonsa remontoinnin olevan ikuisuusprojekti. Siitä muotoutuu monien vuosien kuluessa haluttu kokonaisuus, eikä Tyynismaa perheineen halua edes suunnitella talonsa myymistä. Toteuttamiskelpoisia ideoita syntyykin jatkuvasti, eikä kaikkea ehdi toteuttaa kerralla. Kekseliäisyyttä hän pitää tärkeänä osana somistamista, ja sitä Tyynismaa haluaa tuoda vielä lisää omaan sisustamiseensa. Erityisesti hän haluaa käyttää erilaisia materiaaleja ja värejä ennakkoluulottomasti. Seuraavaksi onkin suunnitteilla ruskean paneelin asentaminen kattoon.

Facebook Instagram Twitter Pinterest

Tilaa Siparilan uutiskirje →