×

Are you from North America? Move to Siparila North America page →

Ota yhteyttä

Puu huokuu elämää!

heinäkuu 30, 2014

case-jylha-sisalto

Tutustu taloon Jyväskylässä, joka rakennettiin ihmisiä ja elämää varten.

Kun Pilvi Jylhä aloitti miehensä kanssa taloprojektin suunnittelun, oli tavoitteena, että uudesta kodista tulisi käytännöllinen kokonaisuus, joka palvelee hyvin kaikkia elämisen tarpeita. Kaunis ja valoisa puutalo nousi Jyväskylän laitamille marraskuussa 2010.

Pilvi Jylhä ja hänen miehensä ovat molemmat modernin ja minimalistisen linjan ystäviä. Rakennusprojektin alkuvaiheessa he suunnittelivat, että tulevasta kodista rakennetaan selkeä, avara ja käytännöllinen koti perheelle, jolla on pieni lapsi. Myös viihtyisyys ja seurustelu vieraiden kanssa ovat heille tärkeitä asioita. Siksi uudessa talossa ruokailutila ja olohuone ovat nyt yhtenäistä suurta tilaa.

Rakentaminen on jatkuvia valintoja

Jylhien taloprojekti edistyi rivakasti. Sopiva tontti löytyi nopeasti ja rakentaminen aloitettiin syksyllä. Puutalo ja puun käyttö sisustusmateriaalina olivat perheelle alusta asti selviä valintoja. – Puu on mielestäni raikas ja ihanan rosoinen materiaali, joka tuo elävyyttä kotiin. Käyttämällä erilaisia pintoja saa tilaan helposti ilmavaa, yksinkertaista ja modernia ilmettä, kuvaa Pilvi. Jylhien kodissa onkin käytetty puuta reippaasti sekä ulkoverhoilussa että sisätiloissa katto- ja seinämateriaaleina. – Halusimme talon ulkoverhoiluun leveää puuta. Talotoimittajan kautta löytyi Siparilan monipuolinen mallisto, ja koska saimme sieltä myös hyviä ideoita puun käyttöön sisustuksessa, oli puutoimittaja helppo valita.

Hyvistä ideoista syntyi oikea tunnelma

Pilvi on suunnitellut koko talon kaikki pinnat ja sisustuksen itse. Hän ammensi ideoita muun muassa sisustuslehdistä sekä Siparilan innostavasta tyylikirjasta, josta löytyi paljon konkreettisia esimerkkejä erilaisten puupaneelien soveltamiseen sisustuksessa. Myös Siparilan trendikkäästä värikartasta löytyi paljon hyviä vaihtoehtoja väreihin.
Sisustajalle on tärkeää, että eri tiloihin löytyy oma tunnelmansa, mutta kokonaisuus on silti harmoninen. Jylhien saunatilassa vaaleat, haavasta käsityönä tehdyt lauteet saivat kontrastia tummaksi petsatuista seinä- ja kattopaneeleista. Keittiön puolella katto paneloitiin puolestaan Siparilan malliston uudella Vire-paneelilla, jonka on suunnitellut Ristomatti Ratia. Paneelissa Pilviä kiehtoi erityisesti erikoinen kulmikas muotoilu ja moderni ilme. Olohuoneessa puupanelointia käytettiin muun muassa korkean tilan seinässä luomaan graafista vaikutelmaa sekä akustiikan vuoksi. Jylhien kodissa voi huomata, kuinka hyvin puu tuo tilaan lämpöä, käytti sitä sitten suurena pintana tai pienenä pikanttina lisänä sisustuksessa.
“Puu on kaunis, yksilöllinen ja pitkäikäinen luonnonmateriaali, jota meidän suomalaisten kannattaa arvostaa.”

Joustavaa palvelua ja ilmaisia vinkkejä

Nyt kun talo on valmis, voi Jylhän perhe olla koko- naisuuteen tyytyväinen. – Rakennusvaiheessa olin tosi kriittinen ja tuntui, että monet asiat olisi voinut tehdä paremmin. Nyt kun näen lopputuloksen niin huomaan, että kaikki toimii oikein hyvin yhteen, kertoo Pilvi. Kaiken kaikkiaan perhe koki rakennusprojektin helpoksi. Omat kiitoksensa ansaitsevat hyvät yhteistyökumppanit. – Sisustamisen kiireiden keskellä olin iloisesti yllättynyt Siparilan joustavasta toimintatavasta. Myyjät tarjosivat aktiivisesti vaihtoehtoja materiaali- ja värivalintoihin ja saimme myös hyviä vinkkejä paneelien asennukseen. Mieheni asensi kaikki paneelit ohjeiden mukaan itse.

Puu on luonnollinen ja kotimainen valinta

Jylhien koti on tyylikäs, moderni kokonaisuus, josta löytyy särmää, omintakeisuutta ja luonnonläheisyyttä. – Mielestäni puulla sisustaminen kannattaa. Puu on kaunis, yksilöllinen ja pitkäikäinen luonnonmateriaali, jota meidän suomalaisten kannattaa arvostaa. Moni ulkomaalainen on meille kateellinen, koska puulla rakentaminen on meillä edullisempaa kuin muualla, kiteyttää Pilvi. Ja näin on, että puu on meille suomalaisille erinomainen rakennusmateriaali. Se huokuu elämää ja lisää myös talon hengittävyyttä. Siksi se sopii niin hyvin ihmisille ja elämään.

Jylhien materiaalivalinnat

Keittiö
Katto: Ristomatti Ratian Vire-paneeli
Olohuone, ruokatila ja keittiö
Sisustusseinä: sisustuslauta Roso, valkoinen
Kodinhoitohuone, kylpyhuone, wc:t
Katot: Struktuuri sisustuspaneeli STS 14×145, valkoinen
Sauna
Seinät: Saunapaneeli STS, väri: kuultava harmaa
Katto: Saunapaneeli STS ”kolme uraa”, väri: kuultava harmaa

Facebook Instagram Twitter Pinterest

Tilaa Siparilan uutiskirje →