×

Are you from North America? Move to Siparila North America page →

Ota yhteyttä

Keittiö kuntoon

heinäkuu 24, 2014

Olen tässä syksyn mittaan havahtunut siihen, että tämä meidän remontti ei ole mikään remontti vaan ehtaa rakentamista. Kun lähtötilanne on se, että ulkoseinät ovat ainoat jotka jäävät sijoilleen, niin tiedossa on piiiiitkä urakka. Monta kuukautta on mennyt purkamiseen, tekniikkaan, lattiavaluihin ja kuivatteluun jne. jne. – En olisi ikinä uskonut. Erona rakentamiseen on se, että remontoinnissa hommaan ei voi lähteä puhtaalta pöydältä. On tutkittava tilannetta ja tehtävä kompromisseja. Aina seinää ei saa juuri siihen mihin haluisi…

Vihdoinkin uutta!

Mutta nyt! – Meillä on vihdoinkin uusi tila ja tunnelin päässä näkyy valoa:) Entisestä makuuhuoneosastosta kehkeytyi kiva ja viihtyisä keittiö. Uutta keittiötä on ajettu sisään muutama viikko ja toiminnallisuuskin pelaa hyvin. Tavoitteena oli maksimoida luonnon tunnelma olohuone-keittiötilakokonaisuudessa, siksi puu on vallannut tilan. Siparilan kapea struktuuri-paneeli toimii hyvin katossa. Valkoinen leveämpi struktuuri-paneeli rajaa keittiön ja eteisen välisen jääkaappitilan. Takaseinässä on puolestaan hiekan väristä struktuuripaneelia, joka tuo mahtavasti esiin valkoiset keittiönkaapit – aivan kuten suunnittelin. Ikkunaseinällä on puolestaan leveää hirsipaneelia, joka toimii pääpaneeline koko kodissa. Talon päädyn tiiliseinä purettiin ja sinne saatiin asemoitua keittiön ikkuna sekä ovi terassille. Ratkaisu toi roimasti lisää valoa tilaan. Vielä uupuu listoja ja muutama piuha roikkuu katosta, mutta niihinhän silmä tottuu nopeasti:)

 

keittio_asennus

Tästä se alkoi

Jos muistellaan hetki menneitä, niin tältä keittiön paikka näytti kun makuuhuoneista oli enään muisto jäljellä. Olohuoneen ja makuuhuoneen välinen kantava seinä purettiin pois ja tuettiin kahdella pilarilla sekä välipohjan sisään upotetuilla palkeilla rakennesuunnittelijan piirustusten mukaan. Palkit olivat kuusi metriä pitkiä ja puoli metriä korkeita, joten kolmen palkin nostaminen välipohjaan oli sananmukaisesti miehen työ. Minä olin lopputulokseen erittäin tyytyväinen koska jossain vaiheessa oli uhkana, että kattoon joudutaan laittamaan poikittain näkyvä hirsi. Kun ratkaisua miettiin ja mietittiin niin se saatiin onneksi välipohjaan piiloon. Kompromissina piti kuitenkin hyväksyä vastakkaisten seinien vierustoille hirsipilarit. Se oli kuitenkin pienempi paha.

Keittiöasennus ilman kriisiä

Pitkän odottelun jälkeen saapui meidän Domus-keittiö, joka tilattiin noin puolitoista kuukautta liian aikaisin. Tuli muuta vähän kiireellisempää hommaa siinä välissä, joten uusi keittiö joutui odottelemaan asennusta autotallissa hyvän tovin. Itse asennus sujui omatoimisesti: minä luin karttaa ja remontti-Jukka asensi. Se meni yllättävän sujuvasti muutamia neuvotteluhetkiä lukuunottamatta. Ja asennuksen edetessä varmistui, että keittiö sopi kuin nenä päähän sille varattuun tilaan.

Keittiön kalusteiden välitilan paneeli on valmiiksi roiskesuojattu.

Valmista tuli

Nyt alkaa tunnelma olla kohdillaan. Vaalea paneeli, uudet ikkunat ja valaistus ovat tuoneet mahtavasti valoa ennen todella pimeään tilaan. Led-valot tuovat upeasti esiin paneelien rouheat pinnat. Yleisilme on yksinkertainen ja ajaton, tunnelma kotoinen. Juuri tätä tavoittelimme!

Facebook Instagram Twitter Pinterest

Tilaa Siparilan uutiskirje →