×

Are you from North America? Move to Siparila North America page →

Ota yhteyttä

Valkoinen Paneeli Paneelit

Siparila

Wood for living

Kaunis Valkjärvi kiiltelee edelleen kirkkaana Karjalan kannaksella, vanhan Suomen sydämessä. Valkjärven rannoille oli perustettu vuosisatoja sitten monia pieniä kyliä, joista yksi oli Siparila. Luonto Siparilassa oli kaunista ja kylää ympäröivät tiheät metsät. Metsistä pidettiin hyvää huolta. Ne tarjosivat monille elinkeinon ja suojasivat kylää. Siparilan kyläläiset olivat kuuluisia kyvyistään hyödyntää puuta. He olivat ahkeria ja kekseliäitä ihmisiä, aina valmiina auttamaan. Yhdessä tehden rakennettiin mökkejä, taloja ja kartanoita. Ovia ei tarvinnut lukita. Kahvin ja tuoreen pullan tuoksu toivotti vieraat tervetulleeksi, kotiin. ”Kaunis muisto jäi rajan taa, sinne sydämeni ain’ halajaa” riimitteli Hilmer Sojakka eläessään. Hilmer Sojakka joutui monien muiden suomalaisten tavoin jättämään kotinsa rajan taakse noin 70 vuotta sitten. Hänen kotinsa jäi Siparilan kylään. Siparila Oy on nimetty isoisän muistoa kunnioittaen muistuttamaan meitä kodin tärkeydestä.

Juha Sojakka, toimitusjohtaja

Vuonna

2003

Siparilan tarina alkaa vuodesta 2003 kun kunnianhimoinen, nuori diplomi-insinööri ostaa puunjalostustehtaan tavoitteenaan kehittää suomalaisille rakentajille rakentamista helpottavia ja nopeuttavia tuotteita suomalaisesta puusta. Suomessa sisustetaan pääasiassa maalipinnoilla ja tapeteilla. Puurakentamisessa käytetään pohjamaalattuja ulkoverhouspaneeleita, jotka joudutaan työmaalla maalaamaan vielä kahteen kertaan asennuksen jälkeen.


Vuonna

2005

Valkoinen ja musta sisustus tekevät tuloaan. Ihmiset haluaisivat käyttää puuta erityisesti sauna- ja pesutiloissa, mutta Suomessa ei ole kosteisiin tiloihin soveltuvaa, tyylikästä puupaneelia. Siparila alkaa kehittämään maalinvalmistaja Teknoksen kanssa pintakäsittelymenetelmää, jossa puun hengittävyys voidaan säilyttää. Monien koeajojen tuloksena syntyy VALKOVAHATTU sisustuspaneeli. Uutta tuotteessa on kuultavan valkoinen pinta, mutta myös vesiohenteiset pintakäsittelyaineet, jotka ovat turvallisia niin ihmisille kuin ympäristöllekin. Ja mikä tärkeintä puu hengittää edelleen!


Vuonna

2007

Useiden työmaavierailujen ja pohjamaalattujen paneelimetrien jälkeen Siparilassa alkaa herätä ajatus siitä, että rakentamisessa käytettävät ulkoverhouspaneelit pystyttäisiin pintamaalaamaan tehtaalla valmiiksi. Tämä nopeuttaisi työmaiden toimintaa ja säästäisi kustannuksia. Myös talvella puulla rakentaminen olisi mutkattomampaa, koska pintamaalikerros suojaisi puuta kesään asti. Siparila uskoo, että tulevaisuuden rakentaja ostaa valmiiksi käsiteltyä puuta ja investoi Suomessa ensimmäisenä puun pintamaalaukseen erikoistuneen tuotantokoneiston.


Vuonna

2008

Naulankannat aiheuttavat harmaita hiuksia Siparilalaisille. Vesi ja epäpuhtaudet pääsevät niistä sisään vahingoittamaan puuta. Siparilassa istutaan alas ja paneelin muotoa aletaan suunnitella uudestaan. Terämiehet teroittavat teriään kun Siparilassa kuumeisesti haetaan uutta piilokiinnitettävää muotoa puulle. Syntyy TOPCOAT®-ulkoverhouspaneeli, joka mahdollistaa naulattoman puupinnan ja on kahteen kertaan pintamaalattu, eikä siis tarvitse työmaalla enää pintakäsittelyä asennuksen jälkeen. Tälle innovaatiolle myönnetään hyödyllisyysmallisuoja.
Lue lisää


Vuonna

2009

Siparilan johto havahtuu siihen, että henkilöstö on sen arvokkain resurssi. Työtapoja muutetaan radikaalisti ja työntekijöiden vaikuttamismahdollisuuksia omaan työhönsä lisätään. Siparilan henkilöstö otetaan mukaan kehittämään asiakaspalvelua ja tuottavuutta sekä yrityskulttuuria – Siparila-henkeä. Työntekijät toimivat Siparilassa itseohjautuvasti eikä Siparilassa ole lainkaan työnjohtoa. Tämän ansiosta Siparilan kannattavuus paranee ja henkilöstön tyytyväisyys työhönsä kasvaa. Siparila palkitaan keväällä 2010 Työmarkkinoiden keskusjärjestöjen myöntämällä Tuottavuuden kunniamaininnalla.

Lue lisää


Vuonna

2010

Siparilassa koetaan suuria muutoksia. Keväällä Siparila vahvistaa omaa osaamistaan hankkimalla puusisustamisen ammattilaisia ostamalla erityisesti massiivipuulistojen valmistukseen erikoistuneen Parkanon Höyläämön. Siparilan visio valmistaa laadukkaita ja yksilöllisiä puutuotteita on taas askeleen verran lähempänä toteutumistaan.


Vuonna

2011

Uusi piilokiinnitettävä, valmiiksi maalattu ulkoverhouspaneeli aiheuttaa ihmetystä työmailla. Tuotteen myyntiä vauhdittaakseen Siparila alkaa tarjoamaan TOPCOAT®-julkisivuja valmiiksi asennettuina. Siparilan kouluttamat asentajat lähtevät ympäri Suomea tehtävänään asentaa julkisivuja, jotka kestävät tuulet ja tuiverrukset. Tulevien vuosien aikana keikutaan Topcoat®-paneelit kainalossa Luontokeskus Haltian korkeuksissa ja useiden muiden rakennusten ulkopinnoilla.


Vuonna

2012

Parkanossa ahkerasti työtään tekevät puusisustamisen ammattilaiset uskovat puuhun tulevaisuuden sisustusmateriaalina. Parkanon tehtaallamme valmistetaan  aitoja puisia sisustuslistoja ja kehitetään asiakkaille entistä valmiimpia sisustamisen ratkaisuja.


Vuonna

2013

Kaksi suomalaista perheyritystä Siparila ja Isku huomaavat keväällä, että suomalaiset ostavat pääasiallisesti ulkomailla valmistettuja terassikalusteita. Tästä syntyy idea kehittää Suomessa suunniteltuja ja suomalaisesta puusta Suomessa valmistettuja puutarhakalusteita. Muotoilija Janne Tyynismaa saa siniristilipun kantaakseen ja kesällä 2013 Isku saa ylpeänä myydä 100% suomalaisia puutarhakalusteita.


Vuonna

2014

Sisustamisessa puhaltavat uudet tuulet. Siparila tekee paneelien asentamisesta entistä helpompaa. Uudet Pala-paneelit kiinnitetään liimalla eikä vasaroita ja nauloja enää tarvita. Pala-paneelit löytävät tiensä nopeasti toimistojen ja kotien seinille. Erityisesti kalanruotokuvio houkuttelee sisustajia.


Vuonna

2015

Siparila tekee uuden aluevaltauksen hyppäämällä mukaan teolliseen rakentamiseen. Jyväskylään rakentuu Puukuokka, johon Siparila toimittaa ja asentaa palosuojatut ulkoverhouspaneelit. Siparila on Suomessa ensimmäinen, joka saa CE-merkintä oikeuden palosuojatulle ulkoverhoukselle.


Vuonna

2016

Lähes 100 puualan ammattilaista on omistanut elämänsä suomalaiselle puulle tunteakseen sen ominaisuudet päivä päivältä paremmin ja mahdollistaakseen meille tämän uusiutuvan luonnon materiaalin käytön monipuolisesti rakentamisessa ja sisustamisessa. Kokeneet terätekniikan, höyläyksen ja pintakäsittelyn mestarit kouluttavat joka päivä nuoria oppisopimusopiskelijoita tuntemaan puun salat ja jatkamaan suomalaista puun käytön perinnettä. Siparila, jonka tarina alkoi suomalaisesta perinteestä, on edelleen 100% suomalainen, juuriaan myöten.


Suosituimmat tuotteet
Facebook Instagram Twitter Pinterest

Tilaa Siparilan uutiskirje →