×

Are you from North America? Move to Siparila North America page →

Ota yhteyttä

Suunnittelijat

Siparila tekee jatkuvasti yhteistyötä erilaisten ammattilaisten kanssa tarjotakseen asiakkaillensa parhaat mahdolliset rakentamisen ja sisustamisen ratkaisut. Siparilan tuotteita on suunniteltu yhteistyössä arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa. Alta voit lukea lisää suunnittelijoistamme.


Janne Tyynismaa

janne_tyynismaa

Janne Tyynismaa (s.1979) valmistui kalustemuotoilijaksi Lahden muotoiluinstituutista keväällä 2008.

Janne Tyynismaa työskentelee tilasuunnittelun huonekalujen ja pienesineiden parissa. Leimallista hänen suunnittelutyölleen on pyrkimys yksinkertaisuuteen ja käytännöllisyyteen, jokapäiväisten arjen ongelmien ratkaisemiseen oivaltavan muotoilun keinoin. Kestävä kehitys ja vastuullinen materiaalien käyttö ovat erittäin tärkeitä asioita Tyynismaalle.

Tyynismaa pitää kiinnostavina ilmiöinä ja asioina; eklektisyyttä, hienosti mietittyjä, viimeisteltyjä ja rohkeasti, kompromissitta toteutettuja kokonaisuuksia – toimialasta riippumatta. Myös hänen töissään näkyy tällaisia teemoja.

”Nostetta elämään ja työhön saa monista eri ympäristöistä. Toisaalta suurkaupungit, sen ihmiset, loputon virikkeistö, uudet tavat ajatella, rumuus ja kauneus rinnakkain, elämisen kiivastahtisuus, dekadenssi ja modernismi – pakahduttava paketti kaikkea mahdollista saa omankin pään kihisemään ajatuksia. Toisaalta rauhallinen mökkiranta, luonnon äänet, välttämättömimmät hyödykkeet, yksinäisyys tai perheseura – paluu luonnon helmaan tuo toisinaan oivalluksia, jotka jäisivät hälyssä kuulematta”.


Ristomatti Ratia

ratia
Ristomatti Ratia on muotoilun uranuurtaja, joka on tullut tunnetuksi Suomessa ja ulkomailla monen klassikon suunnittelijana. Ratia on suunnitellut Siparilan mallistoon Vire-paneelin, joka on syntynyt suomalaisen luonnon innoittamana.

”Vireen suunnittelu lähti liikkeelle siitä, että halusin tuoda suomalaisen saariston luontoa ja sen tunnelmaa sisustuksen mukana sisälle koteihin. Itämeren rannalla kasvaneena saaristo ja sen moninainen ympäristö ovat minulle loputon inspiraation lähde. Vireen muotoilussa yhdistyvät meri, aaltoja nostattava tuuli ja aallot vastaanottava kallio.”

Ristomatti Ratian suunnittelemien tuotteiden kirjo on valtava. Mukaan mahtuu lukuisia tuttuja klassikkoja, joista monet ovat edelleen tuotannossa, kuten Marimekon 301-olkalaukku sekä Palaset- sisustuselementtisarja.

Tuotesuunnittelun lähtökohtana on usein sisustus, mitä Ratia pitääkin omimpana suunnittelun alueenaan. Vuodesta 1998 suunnittelutyö on keskittynyt oman Ristomatti Ratia-tuotemerkin alle. Tuotemerkkiä edustaa Ratia Brand co., joka suunnittelee lähinnä kodin sisustukseen ja vaatetukseen liittyviä tuotteita eri asiakkaille. Nämä tuotteet ilmentävät Ratia Lifestyleä, jonka tunnusmerkkejä ovat laadukas muotoilu, raikas tunnelma ja rento eleganssi.


Kari Lappalainen

Kari Lappalaiselle suunnittelu on elämäntapa. Sisustusarkkitehti Kari Lappalaisen minimalistinen ja moderni kädenjälki näkyy useiden toimitilojen ja kotien pinnoilla.

KOTI, TYÖ ja VAPAA-AIKA – Kari Lappalainen on erikoistunut näihin arkipäivämme ympärillä olevien aiheiden suunnitteluun, missä hänen tavoitteenaan on luoda laadukasta ja aikaa kestävää tunnelmaa. Kari Lappalainen on suunnitellut Siparilan KOO-sisustuspaneelit. KOO-paneeleita on kolmea erilaista, joita voi yhdistellä oman mielensä mukaan ja siten luoda uniikkeja kokonaisuuksia kotiin.

”Suunnittelu on minulle elämäntapa, sytyn helposti uudelle suunnittelutehtävälle, haasteelle, johon ei ole valmista vastausta

– se on joka kerta eräänlainen jännittävä seikkailu löytää vastaus ja tavoitteena on, että lopputulos palkitsee käyttäjänsä. Suunnittelun suhteen pyrin rehellisyyteen valintoja tehdessäni – aidon ratkaisun tunnistaa ja tuntee luontevaksi.”

img_0338


Facebook Instagram Twitter Pinterest

Tilaa Siparilan uutiskirje →